Veelgestelde Vragen

  • Posted by Leon Hagen
  • On 17 oktober 2019
  • 0 Comments

Geen kosten? Maar uiteindelijk ga ik toch vast wel ergens voor betalen?

Neen. De GPS trackers van Onntrack hebben echt geen kosten. Geen platformkosten, geen beltegoed, abbonement, licenties, of wat dan ook. Gewoon NIETS. Ook niet in de toekomst.

 

Als het niets kost, is het dan wel goed?

De Onntrack® trackers zijn ontwikkeld door GPS-Partner uit Oud-beijerland. Met meer dan 10 jaar ervaring hebben zij verschillende technologieen gekoppeld waaruit dit product is gekomen. Zowel de hard- als software is volledig gelijkwaardig – of beter – aan gangbare GPS systemen.

Maar als ik geen abonnement heb, heb ik dan wel ondersteuning?

Zeker! Zo lang u de tracker in gebruik heeft, staat onze helpdesk voor u klaar. Tijdens kantooruren streven wij ernaar om uw e-mail binnen 1 uur te beantwoorden. Buiten kantooruren kan dit langer duren. Onze helpdesk kan – met uw toestemming – op afstand mee kijken met uw tracker en waar nodig een aanpassing doen. Ook in het geval van calamiteiten of diefstal!

Hoe communiceren deze apparaten?

Via een normaal 2G gsm netwerk. De tracker zit niet vast aan een provider, dus kiest deze altijd het netwerk met het beste bereik ter plaatse.

 

Maar gaat 2G er niet uit binnenkort?

Neen. Niets is voor eeuwig, ook 2G niet. Er is inmiddels 3G, 4G en binnenkort ook 5G. Echter, is het in de praktijk zo dat er honderdduizenden apparaten van bedrijven en overheid gebruik maken van het 2G netwerk, zoals bijvoorbeeld matrixborden of uw slimme meter. Om deze reden kan het 2G netwerk simpelweg komende jaren niet beëindigd worden. KPN garandeerd het 2G netwerk sowieso nog tot en met 2025 in stand te houden, en waarschijnlijk langer. 3G daarentegen wordt nagenoeg niet meer gebruikt en daarom geven providers ook allemaal aan per 2020 te stoppen met 3G.

 

Is het meer voor zakelijk of particulier gebruik?

Voor zowel particulieren als zakelijk. De app is heel eenvoudig te gebruiken voor als u simpelweg een voertuig of iets anders wilt beveiligen. Heeft u een wagenpark van 100 auto’s? Geen probleem, het online platform is uitstekend geschikt voor fleet management. Neem gerust contact op met onze medewerkers voor een uitgebreide demo!